Afspraak maken?

0493-496175

Vitaliteit!

BIVO

Vitaliteit! Dit geldt voor jong en oud. Vitaliteit is energie om te leven. Synoniemen zijn levenskracht en energie. Bij vitaliteit gaat het om een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, ofwel de levenskracht die iemand heeft. In eerste instantie proberen mensen gezonder te leven door bijvoorbeeld gezond te eten en veel te sporten. En het is bekend dat een ongezonde levensstijl (denk aan roken, drinken, slechte voeding, slecht slapen, maar ook continue stress en weinig ontspanning) een negatieve invloed kan hebben op de vitaliteit en dus het dagelijks functioneren. Maar dat is niet alles. Er zijn meer factoren die een rol spelen en hoe kun je dat als werknemer inpassen.

Vitaliteit is ook een vorm van veerkracht. Als iemand veerkracht heeft, voelt hij of zij zich geestelijk en lichamelijk in staat om te ondernemen en te doen wat hij wil zowel in de privésituatie als in de werksituatie.

Dit betekent dus ook dat een goede vitaliteit zorgt voor het beter uitvoeren van de werkactiviteiten. De werk efficiëntie zal toenemen naarmate de werknemers meer levenskracht en energie hebben. Dit heeft weer een positieve invloed op de gemoedstoestand van de werknemers en dat zorgt weer voor een betere werksfeer en een lager ziekteverzuim.

Maar waarvan is een goede vitaliteit afhankelijk? En hoe ga je dit bereiken binnen het bedrijf? ‘Het vitaliteit-energiek level model’ geeft inzicht in welke factoren belangrijk zijn voor een ‘vitaal bedrijf’.

Door meer bewustwording te ontwikkelen over vitaliteit kan iedereen op zijn of haar eigen manier een vitaler leven leiden! Want……

‘JE HOEFT NIET ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN!’

 

Wie we zijn

Vitaal werken is een initiatief van Natuurlijk Gezond – Kenniscentrum. Wij richten ons op het optimaliseren van de vitaliteit voor mensen. Zowel in de sportsector, recreatieve sector als in het bedrijfsleven begeleiden wij mensen met zeer diverse achtergronden. Van topsporters tot bijvoorbeeld cliënten met psychosomatische klachten. Alles gericht om elk klant zo goed mogelijk met de persoonlijke situatie om te laten gaan, waardoor een beter en gelukkiger leven bereikt wordt. Vitaal werken wordt begeleid door de volgende specialisten: Bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en psychosomatische, energetische therapeuten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het Kenniscentrum: https://www.ng-kenniscentrum.nl/bedrijven/.