Afspraak maken?

0493-496175

Kim Berkers-Swaanen

Mijn naam is Kim Berkers-Swaanen en ik ben sinds 2009 fysiotherapeute en werk sinds augustus 2021 met veel plezier bij Paul van der Weerden.

In de jaren na mijn afstuderen heb ik mezelf verdiept op het gebied van Oedeemtherapie en Claudicatio Intermittens.

Lymfedrainage/Oedeemtherapie

Oedeemtherapie/ manuele lymfedrainage is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De behandeling is gericht op het behandelen van zichtbaar en onzichtbaar oedeem. Manuele lymfedrainage wordt toegepast wanneer er sprake is van vochtophoping (oedeem) in een lichaamsdeel. Het oedeem ontstaat vaak door het niet goed functioneren van het lymfestelsel, dit kan meerdere oorzaken hebben een voorbeeld hiervan is oedeem na het verwijderen van lymfeklieren bij een operatie. Hierdoor is het evenwicht tussen aan- en afvoer van het vocht verstoord en ontstaat er vocht ophoping in het lichaamsdeel. Dit leidt tot zwelling, een moe en zwaar gevoel en soms pijn in het betreffende lichaamsdeel. Samen gaan we kijken welke behandeling bij u past en hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

Claudicatio Intermittens

Ook beter bekend als etalage benen. De term etalage benen is zo bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven en noodgedwongen moeten rusten. Zij kijken dan bijvoorbeeld in de etalage van een winkel of gaan dingen in de natuur bestuderen.

De klacht die het meeste voorkomt bij de mensen is pijn tijdens het lopen. En dit gaat zoveel klachten geven dat de mensen moeten stoppen met lopen. Na een paar minuten rust gaat het weer over. Samen gaan we kijken welke behandeling bij u past en hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard en onderneem ik graag dingen met mijn gezin.

 

×

Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

× Afspraak maken?