Afspraak maken?

0493-496175

Hartrevalidatie

Deze fysiotherapie is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld na een hartinfarct, hartstilstand of een andere hartaandoening, graag hun fysieke gesteldheid willen trainen.

Training

Er wordt 2 dagen in de week getraind, op dinsdag en vrijdag, elke training duurt 1 uur.
De training is opgebouwd uit een deel cardiotraining en een deel training van kracht en uithoudingsvermogen van de spieren. Ieder blok duurt ongeveer een half uur. Er wordt in groepen van gemiddeld 5-8 personen getraind onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Cardiotraining

Tijdens het cardioblok wordt er gebruik gemaakt van de fiets en loopband, eventueel crosstrainer of handbike. Er wordt tijdens de cardiotraining gelet op de hartfrequentie. Van tevoren wordt er berekend wat de hartfrequentie tijdens training moet zijn. Daarbij wordt de hartfrequentie goed inde gaten gehouden. Het doel is om de conditie te verbeteren!

Krachttraining

Tijdens de krachttraining maken we gebruik van apparatuur en losse gewichten. Het doel is niet om bodybuilders te creëren, maar om de conditie in uw spieren te verbeteren. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan stabiliteit en coördinatie.

De combinatie van cardio- en krachttraining zorgt ervoor dat de conditie wordt verbeterd. U krijgt meer vertrouwen in wat u lichaam wel en niet kan. Daarnaast vermindert de angst voor het bewegen.

We hebben een goede samenwerking met de cardiologen en sportartsen werkzaam in de regio.

www.hartstichting.nl
www.hartenvaatgroep.nl

Contactformulier

  • Privacy policy + cookie gebruik

  • Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie

    ×

    Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

    × Afspraak maken?