Afspraak maken?

0493-496175

Medical taping

Medical tape (rekbare, meestal blauwe tape) kan een hele goede aanvulling zijn op de fysiotherapeutische behandeling. Het kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam en biedt stabiliteit en ondersteuning.

Er zijn heel veel verschillende klachten waarbij medical taping van toepassing kan zijn.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

-Littekens: Bestaande of nieuwe littekens kunnen met tape behandeld worden waardoor het litteken soepeler wordt en de genezing kan versnellen.

-Spier-/gewrichtsklachten: De tape vermindert de spanning waardoor de natuurlijke beweging en houding wordt gestimuleerd. Ook kan er dmv tape een positieverandering van het gewricht bewerkstelligt worden waardoor er weer pijnvrij bewogen kan worden.

-Spierscheuring: Door de tape vermindert de zwelling en kan er beter worden bewogen. Hierdoor werkt het herstel bevorderend.

-Hooikoorts: 84% van de mensen geeft aan flinke verlichting van hooikoortsklachten te hebben na het aanbrengen van de tape. De tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel.

Lymfetaping: Wanneer de aan- en afvoer van vocht verstoord is geraakt kan dit leiden tot zwelling. De tape zorg voor een beter lymfetransport waardoor het vocht wordt afgevoerd.

Contactformulier

  • Privacy policy + cookie gebruik

  • Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie

    ×

    Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

    × Afspraak maken?