Afspraak maken?

0493-496175

Oncologische fysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten die met kanker te maken hebben.

Beperkingen als gevolg van kanker

Fysiotherapie bij kankerpatiënten richt zich specifiek op alle beperkingen als gevolg van kanker. Deze problemen kunnen door de ziekte en of door de medische behandeling ontstaan. Voorbeelden zijn: verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, verminderde spierkracht, vermoeidheid, spanningsklachten en pijn. Ook valt te denken aan littekenweefsel, veranderde huid, conditieverlies en oedeem.

Fysiotherapie kan worden ingezet in alle fases van de ziekte, dus zowel in de curatieve, palliatieve en terminale fase.

Conditie en kracht

Bij de diagnose kanker kan er al een trainingstraject onder begeleiding gestart worden om de conditie en de kracht te blijven trainen. Deze training gaat dan gewoon door tijdens eventuele behandelingen van chemotherapie en of bestralingstherapie.

https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/vakgebied/factsheets/kngf_factscheet_fitheid_bij_kanker-def.pdf

Nazorg

Ook goede nazorg is van belang. Patiënten die na een succesvolle behandeling genezen zijn verklaard hebben vaak toch nog blijvende bewegingsproblemen of last van vermoeidheid. Over het algemeen wordt er in kleine groepen getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. Een prettige bijkomstigheid daarvan is dat er ervaringen met andere patiënten gedeeld kunnen worden. Maar ook individuele behandeling behoort tot de mogelijkheden.

Naast de fysiotherapeutische behandeling kunnen mensen met kanker ook bij de oncologiefysiotherapeut terecht voor een coachende of adviserende rol.

 

www.nvfl.nl
www.ikcnet.nl
www.kankerwiehelpt.nl
www.fyneon.nl

Contactformulier

 

  • Privacy policy + cookie gebruik

  • Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie

    ×

    Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

    × Afspraak maken?