Afspraak maken?

0493-496175

Hyperventilatie

Ademhalen is een handeling die ieder mens verricht zonder erbij na te denken. Het gaat vanzelf en volkomen onbewust, maar toch kan het fout gaan. Sommigen kunnen een hyperventilatieaanval krijgen, maar wat nog veel meer voorkomt is sluimerende hyperventilatie, waar we ons helemaal niet bewust van zijn.

Gevolgen hyperventilatie

Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw gezondheid. Benauwdheid, vermoeidheid, angst, concentratiestoornissen, hartkloppingen en hoofdpijn zijn hier enkele voorbeelden van. Ook valt te denken aan misselijkheid en algemene spierstijfheid (tetanie).

Behandelwijze hyperventilatie

Eerst worden uw klachten geïnventariseerd en uw ademhaling geregistreerd. De mogelijke oorzaak van de hyperventilatie zal achterhaald moeten worden. Stress en psychologische aspecten zullen ook met u worden doorgenomen. Indien het gewenst is leren wij u door ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen hoe u uw ademhaling onder controle kunt krijgen. Als laatste zullen wij met u uw belastbaarheid en de invloed van een goede conditie bespreken en adviseren wij u in uw toekomstige (sportieve) activiteiten.

Contactformulier

  • Privacy policy + cookie gebruik

  • Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie

    ×

    Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

    × Afspraak maken?