Afspraak maken?

0493-496175

Luc Bouwmans

Mijn naam is Luc Bouwmans. Nadat ik eind juni 2019 afgestudeerd ben aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven en mijn Bachelor Fysiotherapie heb gehad, ben ik bij Paul van der Weerden aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik in juni 2023 mijn Master of Science Manuele Therapie opleiding aan de SOMT University of Physiotherapy afgerond in Amersfoort.

Tijdens mijn afstudeerstage bij revalidatiecentrum Blixembosch heb ik mijn kennis en vaardigheden verbreed ten aanzien van neurologische aandoeningen en met name neuromusculaire aandoeningen (in de volksmond ‘’spierziekten’’). Met een persoonlijk gemaakt behandelplan probeer ik alles uit de kast te halen om ervoor te zorgen dat iemand de mogelijkheid krijgt om op de top van zijn/haar kunnen te functioneren.

Manuele Therapie

In juni 2023 ben ik afgestudeerd aan de Master of Science (Msc) opleiding Manuele Therapie aan de SOMT University in Amersfoort. De manuele therapie richt zich met name op het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. De blik is hierbij met name gericht op klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Het herstellen van de bewegingsfunctie van een bepaald gewricht kan vaak al snel resultaten geven.
Manuele therapie is een speciale behandeling binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft meer wetenschappelijke kennis en vaardigheden op kunnen doen tijdens een speciaal ingerichte master. Ik als manueel therapeut begeleid u bij het herstel van wervelkolomgerelateerde klachten. Hierbij kan gekozen worden voor manuele verrichtingen. Een manueel therapeut onderscheidt zich van een fysiotherapeut door complexe klachten in bovengenoemd gebied te begeleiden en behandelen.

Samen een persoonlijk behandelplan opstellen

Mijn gedrevenheid voor het vak fysiotherapie en manuele therapie wordt versterkt wanneer ik samen met iemand kijk naar welke behandelmethode het beste past bij zijn/haar klacht. Persoonlijke factoren en behoeftes spelen hierin een belangrijke rol.
In mijn vrije tijd voetbal ik bij SV Someren en verzorg ik de fysiotherapie voor de jeugd van SV Someren. Verder vind ik het belangrijk om tijd door te brengen met mijn naasten. Ook ontspanning is namelijk zeer belangrijk.

‘Ik kan niet bestaat niet, maar denk in mogelijkheden om je doel te bereiken.’

 

×

Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

× Afspraak maken?