Afspraak maken?

0493-496175

 

Reflexintegratie

Reflexen staan aan de basis van de ontwikkeling bij kinderen.

Reflex

Een reflex is een onwillekeurige reactie op stimuli zoals geluid, aanrakingen licht en lichaamshouding. Elke baby beschikt over een heleboel aangeboren reflexen. Deze reflexen zijn aanwezig omdat het zenuwstelsel nog niet rijp genoeg is om zelf bewuste bewegingen te maken. De reflexen staan als het ware aan de basis van de ontwikkeling bij kinderen. Deze basis moet goed ontwikkeld zijn om verder te kunnen ontwikkelen, zowel grof- als fijnmotorisch. Denk hierbij aan rennen, springen, klimmen en zwemmen. Maar ook om goed te kunnen rekenen, schrijven en lezen is deze ontwikkeling van belang.

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan er een vertraging ontstaan in de volgende ontwikkelingsstap. Dit kan dus problemen in de motoriek, het gedrag en het leervermogen geven.

Reflexintegratie

Bij reflexintegratie wordt door middel van kleine en eenvoudige testen spelenderwijs gekeken of er sprake is van een niet goed geïntegreerde reflex. In dat geval kan deze reflex door middel van oefeningen gestimuleerd worden, waarna er een verbetering in de ontwikkeling zichtbaar is.

 

Laatste nieuws, praktijkervaringen en branche informatie

×

Wil je een afspraak maken? Of heb je eerst nog een vraag? Stuur met éédruk op de knop een WhatsApp, wel zo makkelijk!

× Afspraak maken?