Afspraak maken?

0493-496175

Osteopathie Michiels

Mijn naam is Sander Michiels en ben sinds 2014 werkzaam als osteopaat. Samen met alle trainers en therapeuten van het trainingscentrum probeer ik de klant met fysieke klachten zo efficient mogelijk te begeleiden naar een optimale gezondheid.

Je kunt hierbij denken aan klachten van het bewegingsapparaat, maar ook buik- en hoofdpijnklachten zijn klachten die frequent voorbij komen.

De osteopaat kijkt vanuit een ander perspectief naar gezondheid.

Het menselijk lichaam werkt als een biologische eenheid dat bestaat uit verschillende systemen die elkaar beinvloeden en elkaar in evenwicht houden. Denk hierbij aan het bewegingsapparaat, de organen en het zenuwstelsel. Als het lichaam gezond is heeft het een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen. Indien dit evenwicht verstoord is geraakt door een ongeluk, operatie, infectie, negatieve stress of slechte voedingsgewoontes, kan het lichaam hulp nodig hebben om het evenwicht te herstellen.

De osteopaat is gespecialiseerd in het vinden en herstellen van bewegingsverliezen in deze verschillende systemen. Hij zal telkens heel het lichaam onderzoeken. Pas als de bewegelijkheid in de betreffende systemen hersteld is zal de stofwisseling verbeteren en kan de klacht herstellen. Belangrijk binnen een osteopatische behandeling is de onderlinge relatie tussen de verschillende structuren.

Vooral voor klachten die niet herstellen of regelmatig terugkomen is osteopathie een goede behandelmethode.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Dus zelfs de allerkleinste zijn bij mij in goede handen.