Afspraak maken?

0493-496175

YOGA-RUIMTE

Yoga is voor mij een ontdekkingstocht iedere dag opnieuw, waarin ik leer uit mijn hoofd naar mijn hart te gaan, goed voor mezelf te zorgen en vrij te zijn.

Ik ben Miranda van den Berg geboren in Eindhoven en ik heb mijn kinderjaren door gebracht in Someren Heide.

Sinds 1995 kwam ik mijn eerste yogadocente Shailaya tegen bij zwangerschapsyoga van mijn eerste dochter. Ik woonde toen in Zoetermeer. Ik was onder de indruk van het effect van yoga op mijn lijf en de energie die het mij gaf. Yoga heeft sindsdien mijn leven gevormd.

In 2013 startte ik met mijn eerste Yoga opleiding; Ashtanga Yoga. Ik was toen al in het derde jaar van mijn Therapeutische Thaise Yoga massage opleiding bij Thai Dee. Hierna ben ik aanvullende cursussen en opleidingen voor zowel Yoga als Massage blijven volgen. Ik volg nu nog 500TT Pralaya Yoga en zal dit jaar ook gaan starten met Yoga voor zwangeren.

Wat is Pralaya Yoga, dit is een vorm van Yoga die ontwikkeld is door Robert Boustany. Bij Pralaya Yoga ligt de focus op het versterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel/ fascia.

De oefeningen resulteren  hierdoor in een krachtiger en leniger lichaam, waarbij er vooral gewerkt wordt naar een sterke en ontspannen rug en een evenwichtige verdeling van de druk over de gewrichten.

Hier is waar ik de verbinding leg met het trainingscentrum en mensen die vanuit behandeling door fysiotherapie worden door verwezen naar Yoga.

De opbouw is in de yoga les voor een sterker en flexibeler lichaam, bewustheid van ademhaling, waardoor je het zelf herstellend vermogen van je lichaam aanspreekt en ontspanning van je lichaam en geest creëert. In de yoga is er veel nadruk op ademhaling. Afhankelijk voor welke vorm van Yoga je kiest zal de volgorde van deze opbouw verschillen er zijn zachtere vormen meer gericht op je geest en diepere lagen in je lichaam, Daarnaast wat krachtigere yoga gericht op adem en spieropbouw. Kijk ook naar mijn website om over deze verschillen te lezen : www.yogaruimte-someren.nl

Door bewustwording van jouw lichaam, ademhaling,energie en de helende effecten van het beoefenen van Yoga is Yoga een perfecte aanvulling op krachtsport maar ook bij duursporten zoals bv hard lopen ,fietsen of voetbal.

In de Yoga Studio geef ik ook Thaise yoga Massage. Dit is een eeuwen oude massage die gebaseerd is op traditionele Thaise geneeswijze, gecombineerd met invloeden van yoga uit India.

Naast ontspanning kan ook de Thaise massage een perfecte ondersteuning geven bij bv Burn Out klachten en fysieke klachten.

De liefde voor Yoga, de rust en gezondheid die ik door Yoga ervaar wil ik graag met jou delen. Wat mij betreft is er voor iedereen een weg in Yoga. Het gaat niet over de uiteindelijke pose. Of je lenig bent of stijf. De weg naar een pose toe is veel interessanter. Te ontdekken hoe zit jouw unieke lijf in elkaar ,wat heb jij nodig om je goed te voelen, kracht op te bouwen of juist zachtheid toe te laten. Het bewust worden van je ademhaling en soms ook om vanuit altijd maar van alles moeten doen terug te keren naar “niets” doen.

Al die elementen kom je tegen in Yoga. Voel je vrij om een keer een les te volgen.

“Spanning is wie je denkt dat je moet zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent.”

Miranda van den Berg